Dakgoot- en panreiniging

Dakpan- en gootreiniging

Behalve schone gevels hecht informative speech topics about sports men in toenemende mate waarde aan een schoon dak. Het dak vormt immers ook een groot gedeelte van het aangezicht van uw woning. De meest voorkomende vormen van vervuiling op daken zijn mos, algen, atmosferische vervuiling en verstopte dakgoten die kunnen zorgen voor veel oplast zoals lekkage en schimmels. Het kan in de poriën van uw dakpannen trekken, met als gevolg dat uw dakpannen gaan afbrokkelen waardoor zij géén waterkerende kwaliteit meer hebben en gaan lekken. Een goede reden om uw dak tijdig te reinigen!

affordablepapers.com plagiarism

12

Dakpanreiniging

De meest voorkomende vormen van vervuiling op daken zijn mos, algen en atmosferische vervuiling. Naast esthetische aspecten (een schoon dak is natuurlijk mooier dan een vuil dak) zijn er ook technische argumenten om uw dak te laten reinigen.  Het meest schadelijk voor uw dak kan mosgroei zijn. De wortels van het mos groeien namelijk in de poriën van uw dakpannen. Deze wortels worden bij neerslag nat en gaan bij vorst uitzetten. Het gevolg is dat de bovenste laag van uw dakpannen kan gaan afbrokkelen, derhalve verliezen de dakpannen hun waterwerende werking en kunnen er lekkages ontstaan.

Na het reinigen van een dak raden wij meestal het impregneren van het dak aan. Impregneren is het aanbrengen van een ademende filmlaag die beschermt en vocht afstoot. Deze behandeling maakt de dakbedekking weer volledig waterwerend. Het vloeibare impregneermiddel trekt deels in het materiaal en vormt een onzichtbare filmlaag. Neerslag trekt hierna niet meer in de dakbedekking. Een bijkomend voordeel van impregneren is dat nieuwe vervuiling minder snel zal aanhechten

15

Dakgootreiniging

Door het periodiek leeghalen van dakgoten kunnen veel problemen voorkomen worden. Blad en ander afval in de dakgoot betekent een grotere kans op lekkage omdat hemelwaterafvoer verstopt kan raken. Lekkage kan op diverse plekken ontstaan. Zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroomt zich gaan nestelen achter de buitenmuur. En hierdoor kunnen schimmels en andere ongewenste effecten ontstaan die zeer moeilijk te bestrijden zijn en behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. En natuurlijk zorgt een slechte regenwaterafvoer ervoor dat houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan.  Uit veiligheidsoverwegingen kan het raadzaam zijn deze werkzaamheden uit te besteden. Glazenwasserij Strak verzorgd dit graag voor u.

alle_icoontjes_strak

 

Gratis dakpan- en gootreiniging advies en een offerte op maat

Voor vrijblijvende informatie, deskundig advies over ramen wassen en / of prijsopgaaf staan wij u graag te woord.  Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. De offerte verplicht u tot niets en wij zullen na ontvangst van uw offerte zo snel mogelijk contact met u opnemen voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Samen kijken we naar de mogelijkheden en uw wensen.